Contact opnemen +31 33 298 80 44 info@visgroothandel.com

Bij ons staat kwaliteit voorop

Onze bedrijfsnaam “D. Koelewijn’s Haringinleggerij BV” stamt uit 1931; het jaar dat Dirk Koelewijn (Willemszoon), van origine visser op de Zuiderzee, besluit een haringinleggerij te starten. Hij weet een geheel eigen en unieke receptuur te ontwikkelen voor de conservering van haring, met als resultaat de nog altijd alom bekende en gewaardeerde potten zure haring, rolmops en braadharing van Koelewijn.

Meer dan 80 jaar later en 3 generaties verder mogen we ons een alom bekende groothandel noemen, met een zeer groot assortiment vis en visproducten. Wat echter al die jaren ongewijzigd is gebleven, is het familiale karakter en de zorg voor topkwaliteit en service! We zijn zelfs uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in onze branche. Een positie die zowel de oprichter als zijn opvolgers uit latere generaties met grote trots zou hebben vervuld.

Het allereerste begin

Koelewijn’s Haringinleggerij wordt opgericht door Dirk Koelewijn. Dirk vist tezamen met zijn vader en een broer al jarenlang op de Zuiderzee. Door de enorme aanvoer van haring op de afslag in Spakenburg kunnen ze hun vangsten echter vaak niet verkopen.

 

Daarom besluiten ze in 1920 om de op maandag, woensdag en vrijdag zelf gevangen haring, uit te venten op de andere dagen van de week. De echtgenote van Dirk – Weimpje de Jong – legt de haring in potten met azijn voor de eigen verkoop. Als de verkoop van de potten zure haring steeds verder toeneemt, inmiddels levert Dirk aan diverse vishandelaren in Spakenburg, besluit hij op 1 januari 1932 om zich te laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel als groothandelaar. Daarmee is het bedrijf definitief een feit.

...tot nu!

…van transportfiets naar vrachtwagen…
Mond tot mondreclame, maar ook de intrede van de tweede generatie in de jaren 40, geven het bedrijf nieuwe impulsen. Er worden diverse verse vissoorten aan het assortiment toegevoegd die worden ingekocht bij andere groothandel, en er wordt hard gewerkt aan vergroting van de afzetmarkt. De transportfiets wordt vervangen door een kleine bestelwagen en vervolgens weer door vrachtwagens.

…tot een wereldwijde inkoop…
We schrijven de jaren ’70 – er werken dan inmiddels 12 mensen – als besloten wordt om af te stappen van inkoop bij collega groothandels en voortaan zelf verse vis in te kopen. Ook deze stap wordt met succes gezet en inmiddels heeft dan ook de derde generatie haar intrede in het bedrijf gedaan. Koelewijn’s Haringinleggerij bouwt bovendien, op het oude voetbalterrein van voetbalclub IJsselmeervogels, als een van de eersten in de branche een innovatieve diepvries. Zo kunnen bepaalde producten diepgevroren worden opgeslagen en kan ook snel uit voorraad geleverd worden.

…en naar de huidige locatie!
In 2000/2001 wordt nogmaals verhuisd naar een groter pand. In dit verhuisproces vindt tevens een belangrijke overname plaats van visgroothandel “Jan de Graaf BV” uit Spakenburg. Een paar jaar later wordt ook “Gebroeders Petersen” uit Elburg overgenomen.
Heden werken er een honderdtal mensen bij ons.

Waarom wij?

Als gerenommeerde visgroothandel streven wij er elke dag weer naar om onze klanten te voorzien van topproducten uit de zee of daaraan verwant. Door ons uitgebreide netwerk en de korte aanvoerlijnen kunnen wij een hoge kwaliteit garanderen.

Daarbij streven wij er naar om de centrale schakel te zijn voor onze relaties voor de aanvoer van verse vis, verwerkte vis in allerlei variaties en aanverwante producten als olie, kruiden, meel, sauzen etc. Hierdoor kunt u als klant middels one-stop-shopping uw inkopen regelen. Deze filosofie heeft erin geresulteerd dat wij sinds vele jaren een eigen “VisSuper” hebben, waar u als klant elke dag uw “boodschappen” kunt doen. Hoe vers wilt u het hebben?