Contact opnemen +31 33 298 80 44 info@visgroothandel.com

Onze leverancier: De zee

“Al het goede komt uit zee”: Voor ons gaat dat zeker op! De zee is onze hofleverancier van heerlijke vis en de producten die daaruit voort komen. We zijn ons er dan ook terdege van bewust dat wij zonder een gezonde leefomgeving voor de vis en een bijpassende vangstcultuur, geen lange toekomst hebben, want het overgrote deel van onze vis komt uit (een van de) wereldzeeën.

Om dit besef van afhankelijkheid te onderstrepen hebben wij ons tot doel gesteld om zoveel mogelijk te conformeren aan milieu- en kwaliteitsstandaarden. Als Koelewijn’s Haringinleggerij BV. zijn wij daarom sinds 2013 BRC gecertificeerd en werken wij zoveel mogelijk met MSC gecertificeerde producten. Hiermee proberen wij het belang van duurzame visserij te onderstrepen.

“Eigen” schepen

Specifiek voor de aanvoer van onze haring en makreel werken wij samen met een reder, die exclusief voor ons vist.

Vanuit het bijna noordelijkste puntje van Schotland varen zij uit, op zoek naar de lekkerste haring en de beste makreel. Ook hier geldt dat de korte lijnen de kwaliteit bevorderen. Natuurlijk wordt er duurzaam gevist en daarom voldoen ook deze schepen aan de MSC eisen.

Visafslagen

Veel van de verse vis komt van de Nederlandse visafslagen, zoals IJmuiden, Urk, Den Oever, Lauwersoog en Vlissingen.

Maar ook van afslagen in België , Denemarken, Frankrijk of Noorwegen wordt de verse vis aangevoerd naar Spakenburg. Hiervoor zijn wij dagelijks voor dag en dauw voor u in touw!

Kweekvis

In de strijd tegen overbevissing hebben wij van Koelewijn’s Haringinleggerij ook ingezet op kweekvis. Viskwekerijen zijn een ideale manier om de groeiende vraag naar vis(-producten) op te vangen zonder schadelijke overbevissing.

In de beginfase van de viskwekerijen zijn er enkele misstanden geweest over de betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daarom hebben wij de eisen waaraan voldaan moet worden flink aangescherpt en werken wij tegenwoordig nagenoeg alleen nog maar met ASC gecertificeerde kwekerijen, zodat u als visdetaillist c.q. visspecialist er zeker van kan zijn dat de kwaliteit gewaarborgd is en blijft!